OPINIONS 3 Dhjetor 2018, 00:00

Jo rastësisht Flori!

Nga: Desantila Vatnikaj

Natyrshëm kur dëgjon emrin e Flori Mumajesit të vijnë nëmëndje hitet muzikore që kanë ndjekur njëra tjetrën duke zënëhapësirën më të madhe në renditje e klasifikime kombëtare e mëtej. Kantautori i këngëvë më të dashura të cilat shpesh herë janëbërë himn për histori dashurie, ndarje, për emocionet e forta, për ndjesi të kënduara thjesht por me një fuqi të depërtueshme nëcdo zemër, sot nuk është rastësisht një producent i suksesshëm!

Flori është një artist self-made, është një shembull jo vetëm për botën e artit por për faktin se këmbëngulja dhe puna janëelementë të cilët padiskutim përbëjnë formulën e suksesit për këdo. Por nuk është vetëm kaq…

Një artist kurrë nuk duhet të jetë i burgosuri i vetes, një i burgosur i stilit, i burgosur i reputacionit, apo i burgosur i suksesit. Nëse do të ishte dicka që e frymëzon Florin , padiskutim do të ishte pjesë nga jeta e tij, jo vetëm personale, gjë e cila është përdorur nga të gjithë si një analizë e këngëvë tëtij, por edhe nga cështje sociale, ndjesi të jetuara, inspiruar nga një film, nga një ngjarje, tregime të të tretëve, përvetësimi që ai i bën cdo gjëje duke e përkthyer në një histori të veshur në këngëqë ngjan se ai e ka jetuar nën lëkurë, sic mbërrin tek ne cdo projekt i tij, janë arsyet pse Flori është kaq pranë zemrave tëpublikut.

Pika e dobët është muzika e në fakt është pika edhe më e fortë e tij! Të pikturosh një tablo me zë, të prekshëm e të panjohur njëkohësisht duke e bërë cdo këngë të marrë një vlerë të shtuar jo vetëm për muzikën edhe tekstin por për mesazhet që ai përcjell, e bëjnë të jetë i përvecëm në rrethin e artistëve.

Ndonjëherë është më e vështirë të njohësh tregun sesa të japësh nga vetja atë që  di të bësh më mirë, ndaj në rrugëtimin e tij tëartistit të bërë vetë, ai nuk mbetet një peng i vetes duke shpalosur thjesht një muzikë të krijuar në momente frymëzimi, duke i tejkaluar kufinjtë e shpirtit, Flori na ka mësuar se si tëbesojmë fort se suksesi nuk është i turmës e as i rastësishëm, se nuk do të thotë doemos që të gjithë të pëlqejnë atë që ti bën, se ndonjëherë muret që vendos me të jashtmen janë një mburojëpër vetë mirëqënien mendore të cdokujt.

Në industrinë e muzikës, Flori përbën një motorr të pashtershëm energjie duke prodhuar hite të cilat për fatin e mirë mbeten nëkujtesën dhe ne historikun e këngëvë që ne duam ti dëgjojmë për shumë gjatë.

Faleminderit që në një botë komerciale, ti i jep vlerë ndjesive qënuk kanë cmim, që vendos shpirtin tënd në histori të të tjerëve, që paguan me cdo kusht cmimin e suksesit sido që të vjen.

Ti nuk je rastësisht Flori, ti je ai që sido të kemi perkufizuar ne, ke ruajtur formën dhe përmbajtjen tënde, duke na bërë të të duam pikërisht për atë që je, artistin self-made, shembullin e suksesit dhe kantautorin e hiteve të shumta.

/News31.al