Rritja e infektimeve në Kosovë, Presidentja Osmani: “Zgjedhjet nuk do shtyhen! S’ka konsensus mes partive”Zgjedhjet në Kosovë nuk do shtyhen pavarësisht situatës kritike nga Covid-19. Presidentja Vjosa Osmani ka folur pas takimit me krerët e partive politike për mundësinë e shtyerjes ss zgjedhjeve lokale. Ajo tha para mediave se krerët e partitve nuk u pajtuan për shtyerjen e datës së zgjedhjeve.

Presidentja tha se do të respektoj qëndrimin e krerëve të partive, që zgjedhjet të mos shtyhen por ajo shtoi se kjo nuk do të thotë që pajtohet me këtë qëndrim.


“Para disa ditësh I kam shkruajtur Institutit dhe janë përgjigjur se në bazë të analizave mbajtja e zgjedhje paraqet rrezik për rritjen e rasteve me covid-19, prandaj është rekomanduar që të bëhet shtyerja e procesit zgjedhor deri nmë vlerësimin epidemiologjik të radhës. Një vlerësim është kërkuar edhe për hapjen e shkollave dhe kemi marrë përgjigje edhe për atë cështje. Mënyra e vetme për të shtyrë zgjedhje është dakordimi mes partive në pushtet dhe në opozitë. Ky është standar ndërkombëtar, pra si president e e vendit e kam obligim të marrë vendime pasi ti kem konsultuar këto subjekte. Përkundër rekomandimit të ekspertëve shëndetësorë, për ndikimin e procesit zgjedhor në situatën epidemiologjike partitë politike nuk u pajtuan me shtyerjen e zgjedhjeve. Unë do ta respektoj këtë, por asesi nuk do të thotë se pajtohem me këtë. Data e zgjedhjeve mbetet ashtu si ka qenë.”

/News31