NEWS 7 Janar 2022, 10:18

Skandali i pagave, arrestohen 4 të dyshuar për publikimin e databazës

Skandali i pagave, arrestohen 4 të dyshuar për publikimin e

Prokuroria e Tiranës ka arrestuar të paktën 4 të dyshuar për skandalin me listëpagesat e qytetarëve.

Siç raporton Balkanweb, Nga hetimi ka rezultuar se kanë nxjerrë nga sistemi listat ma pagat e 690 mijë qytetarëve.

Dy ditë më parë “BalkanWeb” raportoi se Zyrtarët e Agjencisë Kombëtare të Shoqërisë së Informacionit janë të dyshuarit kryesorë për skandalin e publikimit të listë pagesave të mbi 690 qytetarëve punonjës të administratës publike apo bizneseve private në vend.

Prokuroria ka dyshime të forta se të njëjtët zyrtarë që shpërndarë në mënyrë të pautorizyar listapagesat e qytetarëve, më herët nxorën edhe databazen me të dhënat e qytetarëve të kryeqytetit, e njohur si dosja e patronazhistëve, ku krahas emrit mbiemrit dhe numrit të ID-së secili patronazhist shënonte preferencën politike të votuesit.

/News31