NEWS 1 Shtator 2023, 22:30

Policia paralajmëron drejtuesit e mjeteve që mbajnë fëmijët pa rrip dhe sistem fiksimi, zbulon gjobat dhe masat ndëshkuese!

Policia paralajmëron drejtuesit e mjeteve që mbajnë

Policia Rrugore e Tiranës ka bërë me dije se është angazhuar për të evidentuar dhe ndëshkuar drejtuesit e mjeteve që i mbajnë fëmijët nën 12 vjeç pa rrip sigurimi dhe sistem fiksimi, teksa paralajmëron se gjobat do të variojnë nga 5000 deri në 15 000 lekë.

Ndër të tjera Policia Rrugore u bën thirrje qytetarëve që të marrin masa, me deklaratën e mëposhtme të publikuar sot:

Për të krijuar një mjedis sa më të sigurtë për përdoruesit e rrugës dhe për qytetarët, Policia Rrugore është angazhuar maksimalisht për evidentimin dhe ndëshkimin e drejtuesve të mjeteve të cilët konstatohen duke shkelur rregullat e qarkullimit rrugor.

Si rezultat i kontrolleve janë evidentuar dhe goditur raste të drejtuesve të automjeteve të cilët mbajnë fëmijë nën moshën 12 vjeç, pa sistemet e fiksimit.

Kushdo që nuk përdor rripat e sigurisë dhe sistemet e fiksimit, të parashikuara për pasagjerët deri në 12 vjeç, ndëshkohet me masë administrative, nga 5000 deri në 15 000 lekë. Kur shkelja i takon një fëmije në moshë jomadhore, përgjegjësia bie mbi drejtuesin e mjetit ose mbi atë që është ngarkuar me mbikëqyrjen e fëmijës, kur ai ndodhet aty në çastin e kryerjes së shkeljes.

Në rast se shkelësi është drejtuesi i mjetit, përveç masës së parë administrative, atij i vendoset edhe masa administrative plotësuese pezullim i lejes së drejtimit për një periudhë nga 6 deri në 12 muaj

/News31