NEWS 26 Shtator 2023, 15:03

Kosovë/ Tre sulmuesit dolën sot para Gjykatës, çfarë dënimi u kërkua nga Prokuroria Speciale?

Kosovë/ Tre sulmuesit dolën sot para Gjykatës, çfarë

Tre sulmuesit e arrestuar në ngjarjen e së dielës në veri të Kosovës, ku mbeti i vdekur polici Afrim Bunjaku, janë dërguar në Gjykatën Themelore në Prishtinë, ku do të mbahet seanca.

Në departamentin special është parashikuar që që seanca të niste në orën 10:00. Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës ka bërë kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit ndaj tre personave V.T. B.S dhe D.M. për vepra të ndryshme penale.

Sipas Prokurorisë, kërkesa është bërë kundër tre të pandehurve për veprat penale “Veprat e rënda kundër rendit kushtetues dhe sigurisë së Republikës së Kosovës” nga neni 126, dhe “Kryerja e veprave terroriste” nga neni 129 të Kodit nr.06/L-074 Penal të Republikës së Kosovës, si dhe veprat penale “Veprat e rënda kundër rendit kushtetues dhe sigurisë së Republikës së Kosovës” nga neni 126, dhe “Kryerja e veprave terroriste” nga neni 129, lidhur me nenin 33 të Kodit nr.06/L-074 Penal të Republikës së Kosovës.

Nga ana tjetër, Gjykata Themelore Prishtinë caktoi masën e paraburgimit një prej sulmuesve serb me inicialet V.T., pas seancës dëgjimore e cila u mbajt në hapësirat e Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK).

Ndërkohë në mbrëmjen e 25 shtatorit në një hotel në Banjska janë arrestuar edhe dy persona të tjerë për armëmbajtje.

 

 

 

 

Burimi: Top Channel