NEWS 5 Gusht 2022, 22:22

CEO i You Tube viziton Shqipërinë, por takon një grup afganësh

CEO i You Tube viziton Shqipërinë, por takon një grupCEO e Youtube, Susan Wojcicki ka qenë sot për një vizitë në Shqipëri, por nuk ka takuar asnjë qytetar të vendit tonë. Ka qenë gazetari i Top Channel, Muhamed Veliu, i cili ka raportuar se ajo ka takuar një grup afganësh që vijojnë ende të qëndrojnë në vendin tonë.

CEO i You Tube viziton Shqipërinë, por takon një grup

Kujtojmë se Google dhe YouTube, në bashkëpunim me kryeministrin Edi Rama, kanë mbështetur qëndrimin dhe integrimin e refugjatëve afganë, të cilët kanë ardhur në vendin tonë gushtin e vitit ta shkuar.

Wojcicki është pjesë e industrisë së teknologjisë prej më  shumë se 20 vitesh, e përfshirë në themelimin e Google dhe menaxherja e parë e marketingut të kompanisë në vitin 1999. Më vonë ajo drejtoi biznesin e reklamave në internet të kompanisë dhe u vu në krye të shërbimit origjinal të videove të Google.

Pas vëzhgimit të suksesit të YouTube, Wojcicki propozoi blerjen e YouTube nga Google në vitin 2006, dhe ka shërbyer si CEO i YouTube që nga viti 2014.

CEO i You Tube viziton Shqipërinë, por takon një grup

/News31

Burimi: Hashtag