LIFESTYLE 5 Janar 2023, 14:59

Si ndikon në trupin tuaj të qenit i dashuruar?

Si ndikon në trupin tuaj të qenit i dashuruar?

Të gjithë e dijmë se dashuria na bën të ndihemi mirë, por a e keni ditur se prapa dashurisë qëndron një “botë” më vete?

Sipas shkencës, dashuria që ju ndjeni apo mendoni, ju jep disa efekte në trupin dhe metabolizmin tuaj. Këto efekte ndikojnë drejtpërsëdrejti edhe në shëndetin dhe humorin tuaj të përditshëm.

Jeni kuriozë ti dini? Jua tregojmë më poshtë:

Më poshtë ju sjellim disa efekte të provuara shkencëtarisht se dashuria që keni në mendje ju bën

Dashuria është një lehtësues natyral i dhimbjeve

Dashuria kujdeset për zemrën tuaj

Dashuria ndihmon që trupi juaj të luftojë sëmundjet e ndryshme

Dashuria ndihmon pagjumësinë

Dashuria ju bën që të keni jetë më të gjatë

Dashuria është terapi

Kështu që bëjini vetes një “nder”, dashuroni!