LIFESTYLE 9 Dhjetor 2022, 21:44

Duke eliminuar këto gjëra në jetë, do të ndiheni më të lumtur

Duke eliminuar këto gjëra në jetë, do të ndiheni

Nga të gjitha gjërat që duhet të eliminoni për të rilindur, negativiteti mbizotërn. Po flasim për ndjenjën e vazhdueshme të pamjaftueshmërisë , krahasimin me të tjerët, negativitetin dhe stresin që infekton.

Është e vetëkuptueshme se reduktimi i përdorimit të mediave sociale në jetën e dikujt është mënyra më e mirë për të qenë jo vetëm më vigjilentë ndaj botës, por edhe për të kontrolluar ndjenjën urgjente të të qenit të pamjaftueshëm. Ju do të habiteni se çfarë mund të bëjë një filtër në Instagram për fytyrën tuaj. Ajo që shihni në rrjetet sociale, në 90% të rasteve, nuk është e vërtetë. Është po aq e paarritshme për ta po aq edhe për ju. Ju nuk jeni "prapa": ju jeni thjesht i sinqertë.

Mësoni t’u thoni JO njerëzve. Merrni frymë thellë, buzëqeshni dhe refuzoni bujarisht ofertën e tyre të negativitetit. Ndiqni instinktet tuaja: negativiteti ndihet në lëkurë. Nëse e rrethoni veten me njerëz negativë, të pakënaqur dhe keqbërës , do të përfundoni duke asimiluar disa nga sjelljet e tyre negative. 

Nuk ka asgjë të keqe të kesh ambicie. Megjithatë, ndodh gjithnjë e më shpesh që shumë njerëz ndjekin qëllime të pamundura për t’u provuar diçka të tjerëve dhe ndoshta edhe vetes. Ata kujdesen aq shumë se çfarë mendojnë njerëzit për atë që bëjnë, saqë harrojnë atë që duan në të vërtetë.

Lumturia matet me qëllime: Jeni i martuar apo jetoni bashkë? Një pike. A keni një punë të respektueshme? Një pikë më shumë. E keni shtëpinë? Një pikë më shumë. A keni ndonjë fëmijë? E keni kaluar testin e bikinit pas tre shtatzënive? A keni një hipotekë për të paguar?

Presion, presion dhe më shumë presion. Nëse nuk mund të jeni të lumtur pa të gjitha gjërat që përmendëm më lart, nuk do të jeni të lumtur as kur t’i merrni. Dhe më e keqj, ju do ta gjeni veten duke arritur në vijën e finishit dhe do të ndiheni ende thellësisht të pakënaqur.