LIFESTYLE 16 Korrik 2022, 20:00

Cilat janë ushqimet që nuk duhen porositur në takimin e parë?

Cilat janë ushqimet që nuk duhen porositur në takimin e


Takimi i parë me dikë mund të bëjë nervoz edhe njerëzit më të sigurt në vetvete, kur mendon sa zgjedhje të rëndësishme ke për të bërë si veshja, vendndodhka, më pas gjetja e interesave të përbashkëta për të folur me personin tjetër, e kështu me radhë. Çdo gjë mund të duket si një fushë e minuar, përfshirë edhe ajo që vendosni të porosisni në takimin e parë

Për t’ju ndihmuar të kontrolloni stresin e përzgjedhjes së pjatës së duhur dhe të shmangni grackat e panevojshme, kemi përzgjedhur një listë të ushqimeve që duhen shmangur për shkak të problemeve që mund të hapin. 

1. Edhe ata që hanë spageti prej vitesh dhe kanë përvojë ndonjëherë mund të hasin probleme me to. Për të mos qenë përballë personit tjetër me makaronat që të rrëshqasin nga piruni ose që duhet të thithen në minutën e fundit për të shmangur një fatkeqësi, është më mirë të mos i porosisni. Aq më pak kur bëhet fjalë për spageti me salcë, salca e domates është e njohur për spërkatjen dhe njollosjen e rrobave.

2.Çdo gjë që kërkon kohë, përpjekje dhe djersë për të ngrënë është e ndaluar.

3.Ju duhet të shikoni vaktin tuaj, jo pjatën.

4.Kur kamarieri ju ofron peceta shtesë, është një shenjë se keni porositur pjatën e gabuar. Çdo ushqim që kërkon përdorimin e shumë pecetave është i ndaluar.

5.Krahët e pulës janë një jo. Nuk ke nevojë për ushqime që haen me duar në takimin e parë 

6.Skenari më i mirë që dikush pret për një takim të parë është që ai të përfundojë me një puthje. Kështu që shmangni qepët dhe hudhrat.Por edhe nëse nuk e bëni këtë, ndoshta kaloni të paktën mjaftushëm kohë larg tyre, sa gjithçka të jetë në rregull. Ndaj shmangni porositjen e pjatave me hudhër dhe qepë. Këto janë ushqime përgjegjëse për aromën, të cilat janë të vështira për t’u tretur dhe kanë një erë super të fortë.

7. Sallata mund të jetë e mirë, nuk ka asgjë të keqe të porosisni të shëndetshme në një takim të parë. Por shmangni kalimin për maniakët e shëndetit që kërkojnë të heqin bukën e thekur nga sallata dhe duan salcat anash. Dhe për më tepër, kini kujdes që të mos keni ndonjë gjethe në dhëmbë pa dijeninë tuaj.

9.Shumë njerëz nuk i tresin mirë produktet e qumështit, edhe nëse i kanë ngrënë gjatë gjithë jetës. Pra, nëse keni ndonjë ndjeshmëri ndaj produkteve të qumështit, apo edhe nëse nuk jeni të sigurt për këtë, takimi i parë nuk është koha e duhur për të porositur djathërat. Gjëja e fundit që dëshironi është që stomaku juaj të rëndohet disa orë pas darkës, pikërisht kur gjërat fillojnë të bëhen interesante.

10.Ushqimet pikante mund të shkaktojnë djersitje dhe t'ju kthejë në ngjyrë të kuqe, gjë që nuk shkon paralelisht me konceptin e joshjes. Pra, edhe nëse keni një nivel të mirë tolerance dhe ndonjëherë ju pëlqen të hani pikante, shmangni porosinë e pjatave me djegës ose erëza të tjera të nxehta në takimin e parë.

11.Pavarësisht se kush e paguan faturën në fund të natës, porositja e një pjate jashtëzakonisht të shtrenjtë është një veprim i rrezikshëm Jo vetëm që mund të dukeni mendjemëdhenj, por kjo mund ta bëjë personin tjetër të ndihet në siklet, ose t’i japë atyre pritshmëri joreale për situatën tuaj financiare.

/News31