Këto janë vendet ku rrezikoni të prekeni nga Covid-19, surprizojnë club-et dhe lokalet!

Instituti i Shëndetit Publik në Mbretërinë e Bashkuar ka publikuar ditën e sotme një listë, ku renditen të gjitha ambjentet ku mund të prekeni nga Covid-19.

Ky rezultat është arritur pas mbledhjes së të dhënave nga një sistem testim-gjurmimi nga Shërbimi Kombëtar britanik Shëndetësor.

My Dental

Në bazë të studimit, vëndet kur rrezikoheni të prekeni nga Covid-19 janë supërmarketet, ndërkohë që surprizues qe rezultati i lokaleve, kafeneve dhe bareve, të cilat deri më sot janë cilësuar si vende me rrezikshmëri të lartë.

Lista e plotë:

Supermarketet – 18.3%

Gjimnazet – 12.7%

Shkollat fillore – 10.1%

Spitalet – 3.6%

Azilet – 2.8%

Kolegjet – 2.4%

Magazinat – 2.2%

Shkollat e infermierëve – 1.8%

Club-et – 1.6%

Hoteleria – 1.5%

Universitetet – 1.4%

Fabrika prodhimi – 1.4%

Banesë me deri në 5 persona – 1.2%

Godinat ambulatore – 1.1%

Palestrat – 1.1%

Restorantet dhe kafenetë – 1.0%