Hiqet busti i Adem Jasharit i vendosur pak ditë më parë në Prizren!

 

Vetëm pak ditë më parë, në qytetin e Prizrenit u përurua busti i komandantit legjendar të UçK-së, Adem Jashari me rastin e Ditës së Flamurit.

Mirëpo, busti u kritikua për realizimin që i ishte bërë, duke u kthyer në një material viral në rrjet.

My Dental

Ditën e sotme, autoritetet kosovare kanë marrë vendimin për të hequr bustin e kritikuar.

Në bashkëpunim me familjen Jashari busti do të ribëhet dhe do të rivendoset në vendin që ishte.

Kujtojmë se në të njejtën ditë u vendos edhe shtatorja e Skënderbeut, e  cila nga ekspertët e historisë dhe skulptorë të ndryshëm u quajt një fyerje e rëndë që i bëhet figurave kombëtare.

Për këtë statujë akoma nuk ka një vendim nëse do të qëndrojë apo do të ribëhet,