Fermerët protestë para Kuvendit, kryeministri Rama përballet me ta: “Ejani të flasim!”Fermerët e Lushnjës po protestojnë ditën e sotme para Kuvendit, kundër paketës fiskale, e cila pritet që të miratohet ditën e sotme në buxhetin e vitit 2022.

‘Me këtë paketë të re fiskale do të hani produkte 3D’, ‘Po na përzënë nga toka jonë, fali zot se s’dinë çfarë bëjnë’, janë këto disa nga parullat me të cilat po protestojnë fermerët para Kuvendit.


‘Kemi ardhur para Kuvendit për t’i përcjellë një mesazh për të mos votuar paketën fiskale, pasi i rrit taksat fermerëve. Nuk kemi pasur asnjë komunikim, po u kemi bërë një letër kryeministrit, ministrit të Bujqësisë. Jemi për t’ju dhënë një mesazh që mos ta votojnë këtë paketë pa u konsultuar me ne.’- u shpreh Eduart Sharka kryetar i Sindikatës së Fermerëve në Lushnje.

Kryeministri Edi Rama u has me ta ndaj ka vendosur që të marrë një pjesë të tyre brenda në Kuvend dhe të zhvilloi një takim.’Kush është përfaqësuesi i juaj se nuk flas dot me të gjithë, hajdeni zgjidheni vetë. Edhe ai që ngriti 2 gishtat lart, hajde.’- tha Rama.

Pas mbledhjes, fermerët, u shprehën se kanë rënë dakord që të ulen dhe të diskutojnë.

/News31